• Facebook logo
  • Instagram logo
  • Youtube logo
  • Naša misija
  • Naši proizvodi
  • Srcem za ljude
  • Srcem za okoliš

Radenska u gastronomiji, pitka i okrepljujuća

Radenska je svoj put prema obožavateljima utrla baš kroz gastronomiju i to na svim krajevima svijeta. One koji je dobro poznaju to ne čudi – Radenska sadrži široku lepezu različitih minerala, a njihov međusoban omjer zajedno daje puni i bogat okus neutralnog profila. Tako s lakoćom ugodno čisti nepce te ga priprema za detekciju osebujnih aroma iz jela.

Isti ti minerali, kao i mjehurići CO2, daju i dodatnu dimenziju hrani i čine njezine okusne note izraženijima i  kompletnijima. Time, ne samo da Radenska prirodno osvježava i utažuje žeđ, već i oplemenjuje jela uz koja se nađe, pa s njom i pizza i roštilj dobivaju sasvim novu dimenziju.

Osim toga, ona može poslužiti i za inspiraciju u kuhinji, npr. za popularni gazpacho, hladnu gustu miksanu juhu od povrća, koja će dobiti muzirajući efekt i dodatnu svježinu kad se pripremi s Radenskom. Isti trik obavezno upotrijebite i kod pripreme smoothija, a za intenzivniji učinak koristite Radensku koju ste držali u hladnjaku.

Kako kombinirati Radensku s jelom?

Kod kombiniranja s jelima, isprobajte slijedeće:

  • za osjećaj osvježenja i čistoće: rashlađena Radenska uz jela sa sirom (pizza, tjestenina sa sirom, lazanje i sl.) ili roštilj; uz čistoću nepca, vaši će osjeti biti bolje usredotočeni na arome iz hrane
  • za ljubitelje ljutog: hladna Radenska uz začinjena, spicy jela (meksička hrana ili npr. gulaš i variva s ljutom paprikom i sl.); što je Radenska hladnija, mjehurići CO2 će, uz osvježenje, dati i jači „kick“ ljutini
  • za profinjeni doživljaj slatkog deserta: rashlađena Radenska uz „bogatije“ kolače, posebno one s čokoladom ili masnijim sirevima kao tiramisu i cheesecake; ona će ublažiti osjet masnoće, a njezin splet minerala će perfektno zaokružiti slatkoću

Inače, za konzumaciju uz jelo, Radenska ne mora biti super hladna. Dobra temperatura serviranja je oko 10 oC (ali i ona za koju upravo vi odlučite da je za vas najbolja). Radenska, pitka i okrepljujuća, prije jela, uz jelo i nakon jela. Odabrali znalci, sa srcem!

← O prirodnoj mineralnoj vodi

Radenska
  • Studenac d.o.o.
  • Matije Gupca 120, 34551 Lipik, Hrvatska
  • +385 34 254 221, [email protected]

© 2020 Radenska d.o.o. Sva prava pridržana.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo