Radenska je svoj put prema obožavateljima utrla baš kroz gastronomiju i to na svim krajevima svijeta. One koji je dobro poznaju to ne čudi – Radenska sadrži široku lepezu različitih minerala, a njihov međusoban omjer zajedno daje puni i bogat okus neutralnog profila. Tako s lakoćom ugodno čisti nepce te ga priprema za detekciju osebujnih aroma iz jela.
Isti ti minerali, kao i mjehurići CO2, daju i dodatnu dimenziju hrani i čine njezine okusne note izraženijima i kompletnijima. Time, ne samo da Radenska prirodno osvježava i utažuje žeđ, već i oplemenjuje jela uz koja se nađe, pa s njom i pizza i roštilj dobivaju sasvim novu dimenziju.
Osim toga, ona može poslužiti i za inspiraciju u kuhinji, npr. za popularni gazpacho, hladnu gustu miksanu juhu od povrća, koja će dobiti muzirajući efekt i dodatnu svježinu kad se pripremi s Radenskom. Isti trik obavezno upotrijebite i kod pripreme smoothija, a za intenzivniji učinak koristite Radensku koju ste držali u hladnjaku.
Kod kombiniranja s jelima, isprobajte slijedeće:
Inače, za konzumaciju uz jelo, Radenska ne mora biti super hladna. Dobra temperatura serviranja je oko 10 oC (ali i ona za koju upravo vi odlučite da je za vas najbolja). Radenska, pitka i okrepljujuća, prije jela, uz jelo i nakon jela. Odabrali znalci, sa srcem!